Zero Waste!


Iedereen die naar Zero Waste wil gaan, is op de hoogte: het eerste wat je hoeft te doen is stoppen met het kopen van verpakt voedsel. Geef hiervoor de voorkeur aan de bulkverkoopafdelingen. Droog voedsel kan lange tijd en zeer goed worden bewaard in glazen potten.

Als je dan ook nog stoffen zakken maakt of koopt om te winkelen ben je nog beter bezig!

Tot ziens plastic zakken en wegwerpzakken! Plastic zakken werden geleidelijk vervangen door papieren en biodegradabele zakken. Maar het is mogelijk om verder te gaan met Zero Waste door wegwerpbare papieren zakken te vervangen door herbruikbare stoffen tassen. Laten we niet vergeten, papier maken vereist veel water en bomen!
Composteren tot het maximum


Organisch afval moet ook worden verminderd, omdat een derde van onze bakken biologisch is. Dit vertegenwoordigt honderd kilo per jaar per persoon. Deze afvalstoffen die in een huishoudelijke vuilnisbak worden gegooid, moeten centraal worden behandeld en in een verbrandingsoven worden verbrand. Zelfs als het afval organisch is, verspilt de behandeling energie terwijl het biologisch afbreekbaar is.


De oplossing is om uw organische afval te composteren. De aldus verkregen compost is zeer rijk en vruchtbaar, een echte schat voor uw planten! De lijst van composteerbare voedingsmiddelen is lang: je kunt de peelings van fruit en groenten, het groenafval van je planten, de as, de thee, de koffiedik, de gebroken eierschalen, de overblijfselen van vegetarische maaltijden composteren ...


U kunt een compostbak in uw tuin installeren. Als u in een appartement woont, kunt u ook uw organisch afval composteren met wormen: vermicomposteren of vermicomposteren (het is reukloos!).


#generarinterés #lectoresinteresados #blog #captarinterés #iearthfriendlyblog

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven